Etusivu Staffi Amstaffi Yhdistys Pentuvälitys Jalostus ja terveys ERIKOISNÄYTTELY 2023 Staffipäivä 2023 Kasvattajia Harrastukset Staffi-lehti Erikoisnäyttely 2022 Staffipäivä 2022 Jäsenille Linkit Tapahtuma-arkisto Erikoisnäyttely 2020 In English --

Rally-toko- tuloksia

Tuoreimmat staffien Rally-Toko tulokset KoiraNetissa

Kuvia yhdistyksen facebook sivulla:

Harrastustähtiä 2020

Rally-tokoon on yhdistetty elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Lajissa ei vaadita samanlaista tarkkuutta kuin tokossa esimerkiksi seuraamisen paikassa asennon suoruudessa - tärkeintä on iloinen yhteistyö. Koiraa saa ohjata kokeessa sekä suullisin käskyin, että käsimerkein. Lisäksi kannustaminen on sallittu koko suorituksen ajan.

Monet staffiharrastajat ovat kokeneet lajin sopivan paremmin staffin luonteelle kuin tarkkuutta ja hiljaisuutta vaativa perinteinen toko. Rally-tokosta tuli virallinen laji vuonna 2014. Harrastajien määrä kasvaa jatkuvasti.

Vuoden rally-toko -koira ja rally-toko -tulokas

SBTY palkitsee vuonna 2016 ensimmäisen kerran Vuoden rally-toko -koiran sekä Vuoden rally-toko -tulokkaan.

    Vuoden RALLY-TOKO -koira   Vuoden RALLY-TOKO -tulokas
2020   Röllivuoren Rustiikkiruusa   Tehotassun Gogo
2019     Kronsäter´s Jungle Jewel     Kronsäter´s Jungle Jewel
2018   Alkestis Magic Black   Alkestis Magic Black
2017     Stormvindens Number One Uno     Tehotassun Ensirakkaus
2016     Stormvindens Number One Uno     Stormvindens Number One Uno

Kilpailujen säännöt

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Staffordshirenbullterrieriyhdistys SBTY ry:n jäsenten omistamat staffordshirenbullterrierit. Omistajan on oltava ollut yhdistyksen jäsen vähintään vuoden ajan. Kilpailu järjestetään kalenterivuosittain.

Vuoden Rally-toko -koirakilpailuun hyväksytään koiran kolme parasta, hyväksyttyä ja virallista rallytokokoetulosta edellisen kalenterivuoden ajalta. Kaikissa kilpailuluokissa saadut pistemäärät lasketaan suoraan yhteen ja lisäpisteitä annetaan MES-luokassa kilpailleelle 5 p, ja VOI-luokassa 3 p./kisatulos.

Pisteiden mennessä tasan ratkaisee 1.-sijoitusten määrä jne. Pisteiden vieläkin mennessä tasan voittaa korkeammassa luokassa kyseisenä vuonna enemmän koetuloksia omaava koira.

Vuoden Rally-toko-tulokkaana palkitaan em. laskukaavan mukaan parhaiten menestynyt kyseisenä kalenterivuonna virallisen kilpailu-uransa aloittanut koira. Sama koira voi olla sekä Vuoden Rally-tokokoira että Vuoden Rally-toko-tulokas.

Jokaisen koiran tulokset on toimitettava Staffi-lehdessä erikseen ilmoitetulle henkilölle annettuun määräaikaan mennessä. Valitukset Vuoden Rallytoko-koira ja Rallytokotulokas-kilpailun tuloksista on tehtävä viimeistään kahden (2) kuukauden kuluessa tulosten julkaisemisesta.